11-08-08

Open plek Planterij gemaaid

Vandaag werd de open plek op de Planterij vakkundig gemaaid door de terreinploeg van Natuurpunt. Het maaisel werd afgevoerd en naast de open plek op een composthoop gestapeld. Ik ben vanavond samen met Luc, die meehielp om de maaiwerken goed te laten verlopen, een kijkje gaan nemen. Vanaf de losweg krijg je al een mooi zicht op de gemaaide zuidgeëxposeerde berm.

 DSC_41180014
   

Op de versgemaaide plek was er enige activiteit te bespeuren: vijf Eksters waren op zoek naar proviand en een Groene specht vloog weg. We hadden hem waarschijnlijk gestoord tijdens zijn avondlijke mierenmaaltijd.

In het natte gedeelte naast de open plek bloeien broederlijk naast elkaar de pikant smakende Waterpeper en de fris ruikende Watermunt. Hieronder een beeld van bloeiende Watermunt.

DSC_41100006
 

Aan de amfibieënpoel krijg je een mooi zicht op het gebied. De poel staat maar half vol. Bij een volgende activiteit moeten we proberen het lek aan de rand van de poel te dichten.

DSC_41130009

 

Langs de perceelsgrens staat Moerasrolklaver mooi in bloei.

 

DSC_41160012

 

Ik ben benieuwd welke warmteminnende plantensoorten we op de zuidgeëxposeerde berm volgend voorjaar mogen verwachten. Moeten we niet overwegen om volgend jaar twee maaibeurten door te voeren. Eén begin juni en een tweede eind september? Spannend, niet?   

Nog leuk om te vermelden: tijdens ons voorbereidend bezoek gisteren samen met Roland zagen we twee Blauwe reigers boven het gebied rondjes vliegen. Toen we besloten om terug te keren doken plots twee Buizerds op die mooi boven onze hoofden kwamen cirkelen.

Groetjes en tot binnenkort met meer nieuws uit de Maarkebeekvallei,

Johan

  

 

23:08 Gepost door Johan in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mooie foto's, vooral die van de watermunt
Eddy

Gepost door: Eddy | 02-09-08

De commentaren zijn gesloten.