20-10-08

Werkzaamheden in het Eeckhoutbos

Tijdens de maandelijkse activiteit van de werkgroep werden op zondag 19/10/2008 enkele werkjes in het Eeckhoutbos uitgevoerd. De enthousiaste ploeg van vijf leden, voor de gelegenheid versterkt met twee jonge aanwinsten (investeren in de toekomst: jong geleerd, ...), trok geladen met al het nodige materiaal naar het Eeckhoutbos om de afsluiting te vernieuwen en bordjes van Natuurpunt te bevestigen. Het weer zat alleszins mee en dat bevorderde de werklust.

DSC_49150001
     

DSC_49200001

 DSC_49270001

Tijdens de werkzaamheden hoorden we het onmiskenbare geluid van Boomklever en trok een groepje Staartmezen voorbij.

De nestkasten voor Eikelmuis (Eliomys quercinus) werden aan een eerste controle onderworpen: voorlopig niet bewoond door deze prachtige slaapmuis. Hopelijk meer succes bij een volgende controle. Het zou mooi zijn mocht deze Eikelmuis, die een fraai zwart gezichtsmasker heeft, de winterslaap doorbrengen in de twee nestkasten. We laten het jullie zeker weten mocht dit het geval zijn.

DSC_49320001
        

DSC_49410001

Tijdens onze terugtocht door het bos bemerkten we enkele Bosanemonen die waarempel in bloei stonden. Het zachte weer van de voorbije weken heeft hier wellicht mee te maken.

DSC_49480001
 

De herfst is het ideale seizoen om paddenstoelen waar te nemen. In het Eeckhoutbos zagen we onder andere deze Knolparasolzwam.

De voormiddag werd afgesloten bij Luc waar we op het terras genoten van het mooie najaarsweer en bij het proeven van een blonde Ename tevreden terugblikten op een geslaagde activiteit.

Ziezo, dat was het. Hopelijk tot gauw met meer nieuws uit de Maarkebeekvallei.

Groetjes,

Johan

    

 

23:00 Gepost door Johan in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |