11-02-09

Torenvalkkast in Planterij

Samen met Filip die de nestbak in elkaar timmerde en Martin, een ervaren vogelringer, trokken Luc, Ludo en ikzelf op 31 januari 2009 welgezind en goedgemutst (zie foto) naar de Planterij om er een nestbak voor Torenvalk te bevestigen. De weergoden waren ons goed gezind: het was droog, zonnig en koud. De droge bladeren in de bak, die dienen als nestmateriaal, werden nog gemengd met teelaarde. Ze zullen niet kunnen klagen.

DSC_72420001
   

Op aanraden van Martin werd een oude, hoge Gewone es met rechte stam uitverkoren om de Torenvalkkast te bevestigen. Martin klom met de kast in de ene hand en het materiaal in de andere hand de ladder op. Het was duidelijk dat hij niet aan zijn proefstuk toe was. De nestbak werd professioneel bevestigd. Roland was ons intussen komen vergezellen. Hij was enthousiast over dit initiatief.

DSC_72240001

Martin zaagde hier en daar nog een tak weg die de aanvliegroute naar de nestbak hinderde en klaar was Kees. Een mannetje Torenvalk kwam tijdens de werkzaamheden op inspectie en bleef mooi hangen bidden boven de jonge bosaanplant. Dit doet het beste verhopen.

Eerder waren twee Watersnippen opgevlogen aan de rand van de amfibieënpoel en vlogen vijf Kramsvogels, één Buizerd en twee Blauwe reigers over. Meer moet dat voorlopig niet zijn.

De werkzaamheden werden afgesloten met een 'Kiekendief' van Braeckman. Terwijl we tevreden huiswaarts keerden kwam het mannetje Torenvalk ons uitwuiven.

De beste groeten en tot binnenkort met meer nieuws uit de Maarkebeekvallei,

Johan

DSC_72380001
 

 

22:45 Gepost door Johan in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

de bende van de grootmeers die beesten zullen niet te klagen hebben van het uitzicht.

Gepost door: Eddy | 15-02-09

het doet me altijd deugd als ik zie hoe mensen zich in groep daadwerkelijk inzetten voor de natuur ... doe zo voort!

Gepost door: Karel De Waele | 22-03-09

De commentaren zijn gesloten.