15-08-11

Eerste barbecue: voor herhaling vatbaar

Vorige zaterdag, 13 augustus, organiseerde de werkgroep rond de Maarkebeekvallei haar eerste barbecue. Het weer zat niet echt mee en was eerder een bevestiging van deze kwakkelzomer. Maar de organisatoren hadden zich op alles voorbereid: een ruime tent zorgde ervoor dat we lekker droog zaten. Deze eerste barbecue vond plaats in de ruime tuin van Luc en Lydie. Ondanks het regenweer zorgde de bloemenpracht voor een sfeervol kader. Luc werd tijdens het aperitief in de bloemetjes gezet voor zijn verjaardag eerder dit jaar en ook Lydie werd reeds gefeliciteerd met haar verjaardag eind dit jaar.

Luc en Lydie.JPG

Luc en Lydie worden in de bloemetjes gezet - Foto: Ludo Bauwens

Luc en Ludo waren de twee 'barbecooks' van dienst en ze zorgden voor een gevarieerde en overheerlijke barbecue: groenten uit eigen tuin, aardappel- en pastaschotels en een gevarieerde en ruime vleeskeuze.

DSCN62430001.JPG

Luc en Ludo in volle actie - Foto: Johan Cosijn

Dit alles werd geserveerd met veel liefde en overgave en werd vergezeld door een ruime keuze aan dranken, al dan niet alcoholisch. De 18 aanwezigen, 11 volwassenen en 7 kinderen, hadden weinig last van de weersomstandigheden en lieten het zich naar hartelust smaken. Als sluitstuk genoten we van een origineel dessert: warme banaan met melkchocolade en vanilleijs. Meer moet dat niet zijn.

DSCN62400001.JPG

Lekker tafelen in een gezellige en ontspannen sfeer - Foto: Johan Cosijn

DSCN62290001.JPG

Ook de kinderen genoten met volle teugen van het BBQ-festijn - Foto: Johan Cosijn

Nadien werd er nog gezellig gekeuveld en werden herinneringen opgehaald uit het recente en verre verleden. Iedereen keerde tevreden terug naar het huis. Met dank aan Luc en Lydie voor hun gastvrijheid en aan de chefkoks van dienst. Bij mooi weer komen we hier zeker nog eens terug om meer te kunnen genieten van de bloemenpracht in de tuin, de ruime moestuin en de mooi aangelegde tuinvijver. Voor volgend jaar hebben Georges en Diane zich al kandidaat gesteld. We kijken er nu al naar uit! Bedankt iedereen voor het welslagen van deze eerste BBQ!

Hartelijke groeten en tot binnenkort,

Johan

                

22:20 Gepost door Johan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.