16-01-12

Nieuwjaarswandeling

Gisteren zette de Werkgroep rond de Maarkebeekvallei het nieuwe jaar in met een Nieuwjaarswandeling in Louise-Marie. Het was eindelijk winter: koud vriesweer maar zon en een staalblauwe lucht. Dit ideale wandelweer zorgde voor heel wat mooie vergezichten met witgevroren glooiende weilanden doorkruist met kleine landschapselementen, onder andere knotbomenrijen en houtkanten, en beboste heuvels. Een buizerd liet zich eerst horen in de verte en kwam dan heel dicht rondcirkelen. Het was een vrij donker exemplaar. De zon lichtte de onderkant mooi op zodat de donkere polsvlekken zeer goed te zien waren. Altijd een mooie waarneming.

Door de uitzonderlijke zachte temperaturen van de laatste weken stonden opvallend veel planten in bloei, alsof ze nog een late tweede (of derde) bloeiperiode kenden: boerenwormkruid, fluitekruid, braam, madeliefje, dagkoekoeksbloem en knopig helmkruid.

 DSCN69290001.JPG

Knopig helmkruid - foto: Johan Cosijn

De terugtocht verliep door het Muziekbos. Na enkele flinke korte klimmetjes en het ontwijken van enkele tientallen mountainbikers bereikten we de Boekzitting. Na een glibberige afdaling stonden we opnieuw op de parking voor de kerk van Louise-Marie. We sloten de wandeling op waardige wijze af en klonken gezamenlijk op het nieuwe jaar en genoten in de open lucht van de lekkere hapjes en drankjes. Het heeft ons heel wat deugd gedaan. Zo kunnen we er weer tegen aan.

DSCN69370001.JPG

Samen klinken in open lucht op 2012 - foto: Johan Cosijn 

In naam van de werkgroep wens ik iedereen een voorspoedig en gezond 2012!

We kijken er naar uit om er opnieuw een boeiend en leerrijk werkjaar van te maken.       

Hopelijk tot gauw.

Hartelijke groeten,

Johan   

  

22:43 Gepost door Johan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |