25-11-12

BEHEERWERKEN IN DE SCHAMPERIJ

Zaterdag 24 november was de voltallige werkgroep om 9u present aan de kerk van Maarke, met uizondering van Bart die momenteel in Chengdu verblijft - één van de vele stopplaatsen op zijn fietsavontuur naar het andere eind van de wereld. Wie het avontuur van Bart wil volgen kan hiervoor terecht op http://eurasiaon2wheels.weebly.com/index.html

De wilgen langs de rand met de aanpalende weide dienden 'afgezet' te worden en om de drie à vier meter werd er één stam aangeduid die mocht blijven staan en als 'knot' werd ingekort. Het is de bedoeling om ze als knotwilg verder te blijven beheren. Hopelijk bieden ze later nestgelegenheid voor steenuil e.a.

DSCN94280001.JPG

Mede dank zij de enhousiaste inzet van iedereen vorderden de werkzaamheden zienderogen

Foto: Johan Cosijn

Iedereen was enthousiast en gedreven en we vlogen er dan ook meteen in. Zoals steeds bij beheerwerken met de kettingzaag werd de noodzakelijke aandacht besteed aan veiligheid: veiligheidsbroek, handschoenen, helm en koptelefoon. Een ongeluk is rap gebeurd. Beter voorkomen dus.

DSCN94180001.JPG

Tiidens beheerwerken met de kettingzaag worden steeds de veiligheidsvoorschriften in acht genomen

Foto: Johan Cosijn 

De dikste takken werden afgevoerd en verdeeld onder de werklustigen van dienst. Luc had het geniale idee om zijn 'motoculteur' er bij te halen. Hiermee werd er heel wat werk en tijd gespaard. En of hij dit graag deed!

DSCN94250001.JPG

Luc in volle actie - Foto: Johan Cosijn   

De inzet was fantastisch en het resultaat is super! Dat zal pas nog veel duidelijker worden als de knotwilgen uitlopen volgend voorjaar. Uitkijken naar de nieuwe lente.

DSCN94310001.JPG

Het resultaat was fantastisch - Foto: Johan Cosijn 

Iedereen alvast heel erg bedankt voor de aangename en gezellige samenwerking en de gewaardeerde inzet van ieder van jullie. 

Stormachtige herfstgroeten en tot de volgende keer,

Johan 

      

15:07 Gepost door Johan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.