04-01-15

AFVOEREN MAAISEL OPEN PLEK PLANTERIJ

Op zaterdag 18 oktober werd in de namiddag het maaisel afgevoerd op de open plek in natuurreservaat de Planterij. De week er voor werd de open plek gemaaid door de terreinploeg van Natuurpunt. De Werkgroep rond de Maarkebeekvallei zorgde voor de afvoer zodat de open plek weer een beetje voedselarmer werd. Dit om plantensoorten die graag in een voedselarm milieu vertoeven een kans te bieden zich te vestigen en zich te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat deze open plek zich kan op termijn kan ontwikkelen tot een mesofiel grasland. Een grondige inventarisatie volgend voor- en najaar moet duidelijk maken hoe ver het staat met de ontwikkeling naar dit natuurdoeltype. Het afvoeren van het maaisel gebeurt manueel met riek, hooivork en kruiwagen.

DSC_1796.jpg

Het maaisel wordt manueel afgevoerd met hooivork en kruiwagen

Foto: Johan Cosijn

We hadden geluk met het weer die zaterdag. Niet zomaar een zomerse namiddag, maar de warmste 18 oktober sinds het begin van de weermetingen in 1833. En toch zijn er nog steeds medemensen die beweren dat er niets aan de hand is met het klimaat en dat de klimaatsverandering een verzinsel is van 'de groenen' om meer aandacht te vragen voor de problematiek van natuur en milieu. Begrijpe wie begrijpen kan...

En omdat de hooivork niet altijd kan gespannen staan werd er onder de zomerse omstandigheden af en toe een rustpauze ingelast. Tijdens deze welverdiende pauzes werd er bijgepraat en al eens een lol verteld bij een frisse pint of frisdrank. Meer moet dit niet zijn.

DSC_1785.jpg

Op tijd en stond werd er gepauzeerd om bij te praten en te genieten van een welverdiende frisse pint of frisdrank

Foto: Johan Cosijn

Hartelijke groeten en tot binnenkort,

Johan

14:48 Gepost door Johan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.