04-01-15

GEZINSWANDELING SCHAMPERIJ EN PLANTERIJ

Ter voorbereiding van de gezinswandeling werd op 6 september een wandelpad gemaaid zodat een mooie lus doorheen het natuurreservaat kon gemaakt worden. De deelnemers zullen weerom niet te klagen hebben. Met oprechte dank aan Ludo voor de geleverde inspanning.

DSC_1181.jpg

Ludo in volle actie tijdens het maaien van het wandelpad - Foto: Johan Cosijn

DSC_1185.jpg

Het resultaat mag gezien zijn - Foto: Johan Cosijn

Het is de eerste wandeling na de kaalkap van populieren die hier in maart plaats vond. Het is merkwaardig hoe de natuur zich binnen een half jaar ontwikkeld heeft. Dit geeft hoop voor de toekomst en de verdere ontwikkeling van het gemengd loofbos op vochtige bodem hier in de Schamperij. De deelnemers genoten van het zomers weer deze namiddag. Tijdens de wandeling zagen we vanop het wandelpad o.a. boomvalk en torenvalk en hoorden de typische roep van groene specht. In de Planterij werd er halt gehouden bij de amfibieënpoel en de open plek op de zuidgerichte berm.

DSC_1252.jpg

Bij de amfibieënpoel werd even halt gehouden - Foto: Elisa Cosijn 

De waarneming van kleine vuurvlinder was een aangename verrassing. Bij het verlaten van het natuurreservaat liet en buizerd zich lange tijd bekijken terwijl hij zich met wijd opengesperde vleugels liet meedrijven op de stijgende warme lucht (thermiek). Op een akker zagen we tussen de maisstoppel een koppel witte kwikstaart met vier jongen. De 22 deelnemers hebben genoten van een deugddoende zomerse herfstwandeling in het prachtig landschap van de Maarkebeekvallei. Meer moet dat niet zijn.

Vriendelijke groeten en tot binnenkort,

Johan

11:37 Gepost door Johan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.