17-01-16

NIEUWJAARSWANDELING LOUISE-MARIE

De Werkgroep rond de Maarkebeekvallei zette op zondag 10 januari 2016 het nieuwe jaar traditiegetrouw in met een nieuwjaarswandeling. Dit jaar kozen we voor de Muziekboswandeling. We waren om 9 uur afgesproken op de parking aan de kerk van Louise-Marie, La Salettestraat in Maarkedal. We volgen de aangeduide wandeling niet helemaal en maken er een alternatief parcours van ongeveer 8 km van.

De dag er voor had het fel geregend. Laarzen zijn dus aangeraden. Maar die zondag was het droog en de zon scheen onder een staalblauwe lucht. Ideaal wandelweer dus. Meer moet dat niet zijn. We laten het verkeer achter ons en langs trage wegen belanden we al snel in het Muziekbos en lezen het infobordje bij de paalkampeerplaats. Dit zouden we eigenlijk eens moeten uitproberen. We genieten van mooie vergezichten. We verlaten het bos en zetten onze tocht verder langs het beroemde stort van Louise-Marie. Jammer dat hiervoor een vergunning werd verleend. Maar het actiecomité blijft niet bij de pakken zitten. Hopelijk kunnen ze het tij nog keren. Ongeveer halverwege de wandeling houden we even halt om de innerlijke mens te versterken. Ludo heeft een verrassing mee in zijn rugzak. We proeven van een lekkernij: huisbereide sleedoornjenever. Lekker, echt lekker. Dit smaakt naar nog...

JCO_5609.jpg

De huisbereide sleedoornjenever van Ludo is een echte lekkernij.

Foto: Johan Cosijn

Na een tweede proevertje zijn de batterijen voldoende opgeladen om het tweede deel van de wandeling aan te vatten. We bereiken de grens met Ellezelles. Net voor het naambord slaan we rechts af. We genieten ook hier weer van mooie vergezichten. Net voor we weer het bos in gaan bemerkt Ludo een buizerd die geniet van het zonnetje op een tak van een grote eik. Het is een vrij bleek exemplaar. Het verenkleed van deze roofvogel kan nogal variëren, van vrij donkerbruin tot bleek of bijna wit. Deze soort wordt door de Fransen dan ook niet zonder reden 'Buse variable' genoemd. Hij blijft een tijdje poseren voor de groep zodat iedereen hem goed te zien krijgt door de verrekijker.

JCO_5636.jpg

Een bleke buizerd geniet van het zonnetje op de onderste tak rechts, in het midden van de foto

Foto: Johan Cosijn

IMG_3055.jpg

Iedereen kan de buizerd goed bekijken - Foto: Claire Colpaert

Pas wanneer de eerste het pad naar het bos in gaat vliegt hij op en maakt een ommetje om daarna weer in de statige eik te belanden. Een mooie waarneming. Het pad in het bos klimt stilaan en wordt steiler. Op het hoogste punt wordt er gewacht om iedereen de kans te geven om bij te benen en te bekomen van de inspanning.

JCO_5647.jpg

We zijn bijna boven. De groep wacht op de achterblijvers. - Foto: Johan Cosijn

We komen het bos uit ter hoogte van de parking van de Boekzitting. Van hieruit is het niet ver meer. We dalen langs de bosrand geleidelijk aan af en bereiken na enig tijd de parking. We sloten de wandeling in stijl af en klonken met bubbels in het glas op het nieuwe jaar en genoten van de lekkere en gevarieerde hapjes. Bedankt iedereen voor jullie gewaardeerde inzet!

JCO_5658.jpg

De lekkere hapjes werden door iedereen enorm gesmaakt - Foto: Johan Cosijn  

Bij een nieuwjaarsreceptie hoort een streepje muziek. De moderne technologie is ook bij de Werkgroep rond de Maarkebeekvallei niet vreemd. De muziek werkte aanstekelijk en Georges kon het dan ook niet laten om de dames uit te nodigen ten dans. Dat zorgde voor de nodige vreugde en jolijt!

JCO_5669.jpg

Georges zet de dans in - Foto: Johan Cosijn

Het was een deugddoende wandeling en een gezellige en ontspannende receptie. Zo kunnen we er weer tegen aan in 2016. We kijken er samen met jullie naar uit om er opnieuw een boeiend en leerrijk jaar van te maken!

Hartelijke groeten en tot gauw,

Johan, namens de Werkgroep rond de Maarkebeekvallei

   

        

         

16:58 Gepost door Johan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.