16-12-16

MAARKEBEEKVALLEI 2016

Beste vrienden van de Maarkebeekvallei,

De eerste winterprik is al een paar weken achter de rug. Vrijdag 16 december 2016. Het is nu 17u en pikdonker buiten. De donkerste periode van het jaar. De winter staat voor de deur. De hoogste tijd dus voor een overzicht van de voornaamste activiteiten tijdens de voorbije maanden in de Maarkebeekvallei.

Zondag 22 mei organiseerde Natuurpunt Vlaamse Ardennen een Open Natuurtuindag. Op 5 locaties in de Vlaamse Ardennen kon je de natuur ontdekken in natuurrijke tuinen: doorlopende rondleidingen, ontdek het 'wild' in de tuinen, plantenverkoop, boekenstand, hapjes en drankjes. Voor elke wat wils dus!

In de Maarkebeekvallei stelden Georges en Diane hun natuurrijke tuin open voor het grote publiek. Ze kregen daarbij de hulp en steun van enkele leden van de Werkgroep rond de Maarkebeekvallei. Het slechte weer kon hen niet weerhouden om er een geslaagde activiteit van te maken. Georges nam het publiek in kleine groepjes mee voor een rondleiding. Nadien was er gelegenheid om in de tent te genieten van een smakelijke pannenkoek en een warme kop koffie of thee. De liefhebbers konden ook proeven van een heerlijke Kwik, het bier van de Maarkebeekvallei. De opbrengst werd gestort voor de Expeditie Natuurpunt en komt ten goede aan de bescherming en de uitbreiding van de natuurgebieden in de Maarkebeekvallei. 

20160522_123427_Hokelbeke.jpg

Zicht op een deel van de tuin en het prachtige woonhuis - Foto: Ludo Bauwens

20160522_163115_Hokelbeke.jpg

Ondanks het slechte weer was de opkomst behoorlijk.

De dapperen werden beloond met een pannenkoek, een kop koffie of thee of een heerlijk Kwikbier

Foto: Ludo Bauwens

20160522_163230_Hokelbeke.jpg

De leden van de Werkgroep van de Maarkebeekvalei aan het werk. Zo kennen we ze het best.

Foto: Betty Collet

Natuur ontdekken begint in je eigen tuin. De oppervlakte aan tuinen in Vlaanderen is immers veel groter dan de oppervlakte aan beschermde natuurgebieden. Door de natuur in je tuin te helpen, kan je al een groot verschil maken. We wensen jullie alvast veel succes hiermee!

Bedankt aan alle bezoekers, de helpende handen van de leden van de Werkgroep rond de Maarkebeekvallei en niet in het minst Georges en Diane voor hun gastvrijheid.

Tot volgend jaar met hopelijk beter weer!

Hartelijke groeten,

Johan

               

18:22 Gepost door Johan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.