31-12-16

EXPEDITIE NATUURPUNT

Ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan organiseerde Natuurpunt in het weekend van 25 en 26 juni de Expeditie Natuurpunt. Dat weekend trokken 50 teams op expeditie door de Vlaamse wildernis. Te voet, per fiets of in de kano. Ze zamelden maar liefst € 131.000 in ten voordele van de Vlaamse natuur! De Werkgroep rond de Maarkebeekvallei nam ook deel aan de Expeditie: van Hasselt via Oud-Turnhout naar Mechelen. 

Onder de naam 'De Kwikkers' (naar een recent gebrouwen bier) fietsten Andy, Angelo, Ludo en Mario mee met de (vanwege de hevige stortbuien en overstroomde terreinen) nu reeds legendarische eerste Natuurpuntexpeditie. Johan en Georges begeleidden het team met een oude VW-bus (de Zubry).

We hadden hier maanden op voorhand naar uitgekeken. Voor alle zekerheid vertrokken we vrijdag in de vooravond naar de slaapplaats in Kiewit (Hasselt). De comfortabele tent werd voor de eerste keer opgesteld. Na een verkwikkende douche en een stevig ontbijt vertrokken de vier fietsers zaterdagmorgen vol goede moed aan de avonturentocht.

JCO_9847.jpg

Team 'De Kwikkers': goed uitgerust en vol energie en goede moed klaar voor de start

Foto: Johan Cosijn 

Zaterdagmiddag tussenstop in Huize Ernest Claes te Zichem. De nodige energie opdoen, sanitaire stop en de route nakijken voor de namiddagtocht. Alles verloopt naar wens!

JCO_9859.jpg

Na het middagmaal nog even de route voor de namiddag nakijken.

Foto: Johan Cosijn

Zaterdagavond, eindpunt voor de eerste dag in De Liereman, Oud-Turnhout. Avondeten en overnachting. De voorziene kampeerplek blijkt herschapen te zijn in een drassig hooiland. Georges en Johan hebben langs de Aa-beek een prachtig 'gazon' gevonden bij een riante villa. De eigenaars waren ons gunstig gezind. De zon schijnt voor een poos. Bosbeekjuffer verschijnt langs de oever van de Aa-beek tijdens het reinigen van de fietsen.

IMG_1479.jpg

Bedankt lieve mensen dat we hier onze tent mochten opslaan!

Foto: Johan Cosijn

Zondagmorgen, ontbijt in De Liereman. We maken onze picknick klaar voor onderweg. Start van de tweede dagtrip. De fietsers zijn in supervorm. De begeleiders keren terug naar de kampeerplaats, laten de tent opdrogen voor ze opgeplooid en opgeborgen wordt. Daarna proberen ze samen met de fietsers aan te komen op de middagrustplaats.

Zondagmiddag, Vorselaar, de Schapestal. De picknick wordt aangesproken. Na een deugddoend kopje koffie bij een stukje taart maken de fietsers zich klaar voor de laatste etappe: Mechelen, here we come!

Zondagavond, Muizen (Mechelen), eindhalte voor alle teams, ook voor de kajakkers en de stappers. Natuurpunt wordt 15 jaar. Er is een groot feest met diverse optredens en een lekkere BBQ voorzien. De zon en de partners zijn van de partij. Het feest kan niet meer stuk! We eindigen dit onvergetelijke weekend in de late uurtjes bij het kampvuur: er is er eentje jarig. Er wordt naar muziek geluisterd en gezongen.

Het project bracht uiteindelijk € 3.355,00 euro op! Een oprechte 'dank je wel' aan de 55 gulle schenkers! Jullie bijdrage zal goed geïnvesteerd worden voor de uitbreiding, het beheer en de bescherming van de natuur in de Maarkebeekvallei.

Bedankt ook Andy, Angelo, Georges, Ludo en Mario voor het onvergetelijke weekend! Als er volgend jaar een tweede editie komt zijn we opnieuw van de partij!

De rest van de activiteiten van 2016 verneemt u begin 2017!

Hartelijke groeten en een gezellig en leuk eindejaar,

Johan               

17:50 Gepost door Johan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.