11-07-17

DE KWIKKERS DOEN HET WEER!

Tijdens het weekend van 24 en 25 juni nam het team 'De Kwikkers' deel aan de tweede editie van Expeditie Natuurpunt. Ludo Bauwens, Andy Vanbraband, Angelo Manhaeghe en Mario De Langhe fietsten 260 km voor het goede doel. De fietstocht ging zaterdagmorgen van start in de Blankaart in Diksmuide en eindigde zondagnamiddag in de Baarbeekvallei in Mechelen. Zaterdagnacht kampeerden we in de boomgaard aan de Boembekemolen in Brakel. De Kwikkers vertrokken samen met hun begeleiders Georges De Rycke en Johan Cosijn vrijdag in de vooravond naar Diksmuide. Er werd voor de deelnemers een boottocht op de Blankaartvijver georganiseerd en die wouden ze niet missen.

DSC_1727.JPG

De Kwikkers en hun coaches zijn klaar voor hun tweede deelname aan Expeditie Natuurpunt

Foto: Betty Collet

DSC_1734.JPG

De tent staat klaar voor de eerste overnachting aan de Blankaart

Foto: Johan Cosijn

DSC_1762.JPG

Avondlijke tocht met de fluisterboot op de Blankaart

Foto: Johan Cosijn

DSC_1767.JPG

DSC_1769.JPG

Het is een frisse en winderige avond - Foto's: Johan Cosijn

Bruine kiek_Johan.jpg

Maar de waarneming van een mannetje bruine kiekendief die de boot minutenlang volgt warmt iedereen op

Foto: Johan Cosijn

DSC_1834.JPG

Zaterdagmorgen: na het ontbijt maken de Kwikkers zich klaar voor de start van de fietstocht

Foto: Johan Cosijn

Na twee tussenstops in het West-Vlaamse heuvelland en in de Avelgemse meersen bereiken de dappere fietsers de camping in de boomgaard aan de Boembekemolen. De begeleiders wachten hen op aan de tent. Na een opfrisbeurt genieten we van een heerlijke maaltijd. We sluiten de avond af met muziek in de tent.

DSC_1887.JPG

Ontbijt aan de Boembekemolen - Foto: Johan Cosijn

Na een deugddoend en versterkend ontbijt maken de Kwikkers zich klaar voor de tweede dag van de fietstocht. Van Brakel over Aalst naar Mechelen. Jammer genoeg moet Mario noodgedwongen de fiets aan de kant laten. Een knieontsteking verhindert hem verder te rijden. Bart Vanden Hautte lost Johan af als begeleider, die wegens familiale verplichtingen moet afhaken.

De tweede dag van de expeditie verliep zonder noemenswaardige hindernissen. Rond 16u45 bereiken de helden van de Maarkebeekvallei de finish in Muizen (Mechelen) waar ze opgewacht worden door hun partners en de leden van de werkgroep rond de Maarkebeekvallei. Fantastisch gedaan mannen! Een topprestatie!

19417387_869172673236600_5702661021582507935_o.jpg

De Kwikkers bereiken na twee dagen de finish in Muizen.

Proficiat mannen! - Foto: Natuurpunt

20170625_193746.jpg

En om de thuisblijver jaloers te maken: een foto met Natalie die het expeditieweekend in goede banen leidde. Foto: Betty Collet

Van links naar rechts: Andy, Angelo, Georges, Natalie, Ludo, Mario en Bart.

Met deze extra-sportieve inspanning zamelden de Kwikkers maar liefst 3767 euro in ten voordele van de projecten in de Maarkebeekvallei. Dit mooie bedrag zal integraal gebruikt worden voor het beheer, de bescherming en de uitbreiding van de natuurgebieden in de Maarkebeekvallei. Bedankt iedereen om ons project de voorbije maanden financieel te steunen. Bedankt iedereen die bijgedragen heeft tot het succes van deze tweede editie. Bedankt beste Kwikkers en begeleiders voor jullie inzet en volharding! Jullie waren weer fantastisch!!!

Hartelijke groeten en tot binnenkort,

Johan

19:43 Gepost door Johan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.